بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی
محفل ادبی نظامی خوانی شهرفین
برگزاری محفل ادبی«نظامی خوانی» شهرفین کتابخانه عمومی فاطمه نعمت زاده
محفل ادبی شهرفین کتابخانه عمومی فاطمه نعمت زاده ، محفل «نظامی خوانی» با همکاری کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان و اداره آموزش وپرورش را در بستر فضای مجازی برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان، معصمه بازه مسئول محفل ادبی شهرفین بیان کرد:همزمان با بزرگداشت حکیم نظامی، محفل ادبی « نظامی خوانی» با حضور دبیر محفل ادبی مسلم محبی ، معصومه مرشدی و مهرنوش ایزدپرست از شاعران مطرح استان ؛ دکتر محمد حیدری زاده از اعضای محفل ادبی شهر فین در بستر فضای مجازی برگزار شد.
دبیر محفل ادبی بیان کرد : الیاس بن یوسف نظامی گنجه ای شاعر داستان سرا و رمزگوی سده ششم ایران، بزرگترین داستان سرای منظومه های حماسی عاشقانه به زبان پارسی است. اثر مشهور او پنج گنج است. هفتگنبد، چهارمین منظومه نظامی از نظر ترتیب زمانی و یکی از دو شاهکار او از لحاظ کیفیت است.
وی ادامه داد: نظامی هفت افسانهء خیال ساز برای هفت گنبد بهرام گور می سازد. و هریک را گنج خانه ء راز یا مخزن الاسرار می نامد. نظامی به رمزناک بودن افسانه های هفت پیکر اشاره کرد می گوید ظاهر داستان ها برای اهل صورت لذت بخش است و باطن آنها برای اهل معنی پیامی خاص دارد.نظامی در هفت گنبد نگاه خاص به رنگ و عدد هفت دارد که میان رنگ ها و محتوای حکایات ارتباط معنایی وجود دارد. منظومه هفت گنبد،تداعی کننده طاق آسمان وبه معنای کیهان است ونزد ایرانیان ازدیرزمان جایگاهی مقدس داشته است.
مهرنوش ایزدپرست از شاعران مطرح استان ضمن خوانشی از اشعار نظامی به معرفی کوتاه گنجینه های نظامی به بیان تفاوت زندگی ایرانیان و عراب در داستان لیلی و مجنون و شیرین و فرهاد پرداختند به گونه ای که این تفاوت در این قصه ها با رفتارهای فرهاد و مجنون قابل قیاس است. اعراب به روش های زورگویانه و خودخواهانه (جنگ و جدل) در تلاش برای رسیدن به خواسته ها خود هستند و ایرانیان با ملایمت و توکل بر خدا و به دور از جنگ و جدل سعی در رسیدن به خواسته خود را دارند.
معصومه مرشدی از شاعران مطرح استان ضمن خوانش اشعاری از نظامی بیان کرد: شاعران گرانقدر ما در ارتقاء فرهنگ و اخلاق مردم نقش بسزایی داشته و دارند. آنان با سرودن شعرهای گوناگون در بخش ها و موضوعات مختلف به مردم، رشد فکری و فرهنگی و تربیتی و معنوی بخشیدند.
ایشان افزودند: بیشتر افراد به دلیل عدم آگاهی کافی از درک مفاهیم اشعار کهن از خوانش آن ها لذت نمی برند. ایشان توصیه داشتند همه افراد به خصوص نوجوانان و جوانان از خواندن آثار کهن پارسی غفلت نکنند. ایشان ضمن معرفی کتاب هایی که اشعار کهن شاعران با اعراب گذاری و هم چنین معنی به رشته تحریر در آمده به گونه ای که خواننده با خوانش آن می تواند هم ذات پنداری کند را توصیه نمودند.
دکتر محمد حیدری زاده نیز ضمن گرامیداشت یاد نظامی بیان کرد: حکیم نظامی شاعر معروف ایرانی در قرن ششم هجری قمری است که در شهر گنجه متولد شده و هم عصر با خاقانی می باشد.خمسه یا پنج گنج نظامی مهمترین اثر اوست که در پنج منظومه شعری تشکیل شده است. خمسه را میتوان به عنوان یکی از مهمترین آثار ادبیات غنایی ایران در نظر گرفت.
دکترحیدری زاده ضمن خوانش قسمتی از اشعار لیلی و مجنون به بیان معنی روان اشعار لیلی و وجنون پر داختند. تاکید بر اهمیت معرفی شاعران و مفاخر کشورمان به جهانیان از جمله حکیم نظامی که از پیام آوران زبان پارسی است . و اینکه حکیم نظامی متعلق به سرزمین بزرگ ایران بوده و فرهنگ کشورمان نیز از دیرباز در جهان شناخته شده است تاکید نمودند.
گفتنی است در پایان، اشعار نظامی توسط رقیه حیدری زاده و ریحانه میر شکاری عضو نوجوان کتابخانه فاطمه نعمت زاده، خوانده شد.





